Månadens Profil Oktober

Annica Lundqvist

Född 1994

Bor i Vaxholm

Föddes på Irland, men är uppväxt i Sverige.  

Jobbar på Waxholms kastell med servering. Men letar jobb inom design.

Annica Lundqvist flyttade till Australien för att plugga Graphic Design i Sydney. Det var där hon hittade slacklining, vilket hon nu har hållit på med i ett och ett halvt år. Utbildningen hon gick varade ett år, sedan stannade hon kvar på Australien i ett år till för att resa runt och gå på lina med Sydneys slackers. Efter nio månader med dem var hon ute och gick sin första highline.

På frågan om vilken som varit hennes bästa upplevelse inom sporten tvekar hon inte: “Definitivt highlines! Speciellt en 20m highline i Sydney över ett vattenfall som kändes väldigt bra. Där hade vi utsikt över ett par berg och havet! Otroligt häftig känsla att lyckas ställa sig i exposure och kolla ut över detta!"

Just nu går hon ett par gånger i veckan i Stockholm och strävar alltid efter att gå lite längre än vad hon tidigare klarat av, samt att gå längre och fler highlines.
Hon satte precis ett nytt personligt rekord på longline genom att klara av en lina på sextio meter.

Intresset att balansera på saker kom tidigt i livet. Hon säger att hon alltid har tyckt om det, även om det ibland inneburit att trilla i sjön. När vi frågar vad det är som driver henne svarar hon: "Det är alla underbara människor omkring, helt klart!! Folk hjälper och peppar varandra och det är bara så himla fin stämning! Sen är det också otroligt kul när man lär sig något nytt eller lyckas lära någon annan något!"

Foto: Shaye Byles