Månadens Profil November

Marianne Ahnlund

Född 1992

Bor i umeå

Jobbar som illustratör och grafisk designer 

Häftigaste du gjort med slackline?
Jag riggade, scoutade och sände Philadelphias två första urban highlines och fick gömma mig för polisen. Jag var även tvungen att klättra 6 meter stålvajer för att nå ena sidan av ankaret, mina händer blödde när jag var uppe.  Det var kul och spännande. Jag döpte en till till BFK big fucking know( var mekig riggning) och en fick heta railline.

Vad fick dig att börja gå på lina?
För fem år sen hittade jag slackline när jag åkte wakeboard i en surfbukt. Jag började gå för att jag inte kunde sluta, det var beroende framkallade. Fast i början stod jag mest på mitten av en svintight gibbon spänd inne i en gympa hall och försökte göra bakåtvolter!

Just nu kommer hon ut för att slacka cirka en gång i veckan. 

Vad motiverar dig att fortsätta?
Bästa motivationen är när jag har hittat en lina själv eller om omgivningen är fett vacker, eller om webbingen är sonic, men viktigaste, vänner! 

Är det något du alltid gör när du går?
Jag brukar luta rätt åt höger, något som jag tränar bort just nu. Och ibland knäpper med fingrarna för att skärpa mig.

Bästa stället?
Hemmalinorna i Utby, för det är nära och bra samt känner mig bekväma på alla nu! Pssstt, nästa Göteborg highline meeting får ni chans att testa "Mittemellan" en ny 70meters highline, superfin är den!