6 Anledningar till att slacklina under vintern.

 

När den svenska vintern dyker upp varje år är det vanligt för många att packa ner sin slackline och invänta nästa säsong. Men under flera av vintrarna som passerat sedan slackline-kulturen kom till Sverige så har många grupper med utövare stämt träffar för att hålla igång aktiviteten året runt. Så här följer 6 anledningar till varför det är en bra idé att dra på sig understället och ge sig ut i kylan med sin slackline.

1. Du kommer ut och slipper vara instängd om dagarna.

Det känns kanske som det mest självklara men när solen försvinner under vintermånaderna så blir vi alla påverkade av det. Trots att vi har en fantastisk natur så märker man tydligt att lusten till att gå ut och hitta på saker försvinner. När du tvingar ut dig själv så kommer så kommer du förvånad över hur snabbt värmen kommer tillbaka och med det så följer allt det roliga man har när man går på lina.

2. Kylan öppnar upp för nya utmaningar.

Även om det kan kännas bökigt att gå med vinterkläder så kan man vända på steken och hitta nya utmaningar. Kan du mounta en lina så kommer du direkt känna hur mycket svårare det är med stövlar, vinterkläder eller varför inte tumvantar.

3. Du inser hur mycket  balansen påverkar din kropp.

Utöver tröttheten i dina core-muskler och armar så märker du snabbt av hur mycket värme din kropp kan bygga upp bara genom att stå på linan. Du kan gå samma längder som innan men istället fokusera på att kontrollera din temperatur utöver konditionen.

4. Din utvecklingskurva fortsätter stadigt.

Det vanligaste som händer under månaderna efter man slutat gå på lina är att kroppen sakta glömmer av balansen och fokusen du hade. Tricken kommer inte sitta lika bra och när du väl börjar igen så får du får spendera en hel del tid med att hitta tillbaka till din gamla form.

5. För du älskar slackline.

Det känns nästan onödigt att skriva men du hade inte varit här om du inte haft ett stort intresse för slacklining. Du kommer ihåg första gången du testade att stå på en lina och vilken utmaning det var att utvecklas under första veckorna. Din slackline kommer frysa så du borde helt enkelt ge dig ut och rigga upp din lina.

6. Effekten det har på det sociala livet.

Om du råkar bo någonstans där det finns ett socialt slackline-community så har du säkert redan andra som vill ge sig ut och träna. Om inte så har du all möjlighet till att hitta nya vänner genom att annordna event under dessa månaderna. Det räcker oftast med att en person ger sig ut för att fler ska haka på. Ni fortsätter bygga på er vänskap och på vägen så skaffar man nya vänner året runt.

Så där har ni 6 anledningar till varför ni ska klicka ner detta fönstret och börja planera nästa slackline-session. Har ni någon specifik helg inom närmaste veckorna så kan ni kanske skapa ett slackline-event och posta i Slackline Sverige på Facebook.

Ali Jehad