Månadens Profil Ariel Cicero

Ariel Cicero

Född 1982

Bor i Stockholm

Uppväxt i Argentina

Jobbar med Breathe Slackline

Hej, Vem är du?
- Mitt namn är Ariel Cicero och jag är 35 år gammal, men vem jag är, är en stor fråga.
Jag har gjort tusentals olika saker i livet, hundratals sporter, konstdicipliner, tiotals olika universitetetsexamen som till exempel examen inom humanistiska studier och vetenskap. Utöver det så har jag haft oändligt många jobb, även mitt inre jag känns som det har förändrats många gånger så har min känsla om vem jag är alltid varit i ständig utveckling. Så vem jag är är något jag aldrig kommer riktigt veta.


WOW, OK! Jag förväntade mig inte ett så utvecklat svar, men vi testar med något lite enklare. Vart är hemma för dig?
- Jag vet faktiskt inte, jag är en person som inte fäster sig så mycket. Jag känner inte att jag hör hemma någonstans förutom att jag har en väldigt stark dragning och kontakt med naturen. Bara där kan hitta min inre balans. Så jag kan säga att naturen är hemma för mig, men jag är inte alltid ensam där.

Vad gör du när du inte går på lina?
- Livet är fullt av pågående upplevelser. Jag valde inte att bli förälskad i slacklining utan det bara hände, så som det händer med många andra grejer i mitt liv. Så när jag inte går på lina så jobbar jag, reser, spelar musik, ritar, sysslar med andra sporter, uppfyller och upplever mina drömmar. Jag besöker även vänner men jag gillar även att prata med människor som jag inte känner. Jag går i skogen ensam, försöker besöka min familj när jag kan men de bor i Argentina så det är inte alltid så lätt. Oavsett om jag går på linan eller inte så upplever jag samma känsla av livet och alla funderingar det bär med sig.

Det låter som ett underbart liv, Men när började du med slacklining?
- För ungefär 4 år sen så klättrade jag på en underbar plats i Argentina. Capilla del Monte-Cordoba. Där så såg jag en slackline för första gången. Jag blev direkt dragen till dessa highlines som var riggade. En vecka efter det när jag kom tillbaka till Buenos Aires (Där jag bodde) så skaffade jag en slackline och började öva. Jag tränade väldigt intensivt så efter 6 timmars träning så kunde jag gå en 12m lång slackline. Då visste jag direkt att detta var en aktivitet för mig. Under den tiden så mediterade jag väldigt mycket mycket och jag upplevde att slacklining var som en form av aktiv meditation. En månad senare så började jag med highlines och har fortsatt oavbrutet sen dess.

Är du aktiv inom något slackline-umgänge i Sverige?
- Absolut! Sen min första dag i Sverige så har jag varit inställd på att hjälpa slacklinekulturen i Sverige att växa. Allt handlar om umgänget och vänskapen. Även när du står på linan och är helt fokuserad så kan du känna att du är omgiven av dina vänner. I Stockholm så är vi väldigt hängivna med att mötas varje onsdag i Humlegården. Mest för att umgås och ha kul men även för att introducera folk till denna aktiviteten som vi ser som en form av “universallösning” för livet. För den får dig verkligen att hitta din inre balans och ro.  

Hur har slacklining påverkat dig som person?
- För mig så är slackline ett sätt att utvecklas, Det är ett faktum. Du jobbar med din balans, du kommer i kontakt med dina rädslor, lär dig att hantera frustration för att kunna fortsätta ta dig framåt. Jag tror att samhället hade varit bättre om alla hade haft en slackline i sin trädgård.  

Har du några drömmar eller mål som du vill uppnå inom slacklining?
- Jag har styrt upp en organisation som heter Breathe Slackline (www.BreatheSlackline.se) tillsammans med David Sjöström. En väldigt vis och underbar eldsjäl som jag haft nöjet till att lära känna. Vi hittar på en massa olika aktiviteter och är en del av ett stort nätverk med väldigt kreativa och positiva människor. Tillsammans så delar vi målet med att göra slackline till en populär aktivitet i svenska samhället och sen kunna sprida det till resten av världen.

Har du gjort något redan som du är extra stolt över?
- Jag känner ingen stolthet för då känner jag att jag matar mitt ego. Jag gör bara det bästa jag kan och jag har absolut haft många underbara upplevelser men målet har aldrig varit att känna stolthet över något av det. Jag är en väldigt kreativ person med en massa energi och bestämdhet så jag har uppnått många bra grejor. Jag har också begått misstag, jag är bara en människa.  


Vad är din största motivation?
- “To flow”, att hitta mig själv i de tillfällen där du agerar utan att du störs av dina tankar. Jag älskar att känna mig kopplad till mitt lugn och min inre balans. Det är som absolut bäst när jag är helt och hållet fokuserad på där jag är. Ibland så blir man tvungen att full koncentration och fokus för att kunna ha kontroll och lösa en komplex situation på linan men ibland så är det bara en känsla som behövs, en känsla utan någon vidare fokus på något. Det är bara att flyta med i allt, tillåta dig att vara, känna, agera och fortsätta framåt.   

Var är den mest minnesvärda platsen du har gått på lina?
- Rösjön, en sjö i Sollentuna/Mörby och Danderyds kommuner. Kanske inte en av de vackraste platserna jag har riggat upp en lina men jag har varit där många gånger själv och även med andra vänner. Där går jag på en 270 meter lång vattenlina, i solsken, regn och även när det snöar. Ibland är man högt ovanför vattnet och ibland har jag vatten ända upp till midjan med fiskar simmandes omkring mig. Det ligger rätt nära en plats jag bodde på tidigare och jag kunde enkelt ta mig dit med cykeln. Linan var alltid där väntandes på mig. Idéen till att rigga just den vattenlinan kom till mig en väldigt kall vinterdag när jag var ute och gick på isen och jag kunde visualisera linan framför mig. Efter att lagt upp en video på youtube så har folk från hela världen besökt oss på Stockholm Slackline för att testa den. Videon hittar ni här : https://youtu.be/_UeagHRaYa8

På tal om folk som rest hit, har du några platser du vill åka till i framtiden för att slacklina?
- Ja väldigt många faktiskt, Där är event över hela europa och i sydamerika. Vi har också festivaler och träffar i sverige, ett projekt i Åre och även en galen lina vid Lofoten. Vi håller på att skapa ett samarbete med Stockholms Kulturfestival så där är en massa olika projekt på gång överallt. Ni kommer snart kunna se slacklines överallt, ge oss lite tid bara, vi kommer få er att hitta eran balans.


Tack så mycket Ariel, hoppas vi ses på en slackline, någonstans ute i världen.
- Tack själv, Ali!