Om oss

Online! är ett Arvsfondsprojekt som syftar till att etablera Slackline i Sverige som en officiell idrott, ett träningsverktyg och en social aktivitet. Slackline tränar främst balans, koordination och koncentration, men det lär oss även om rörelseglädje och gemenskap. Att börja med slackline är enkelt, men vi vill göra det ännu enklare att utöva idrotten på ett säkert och hållbart sätt.


Tillsammans med en referensgrupp ska projektet styras demokratiskt, bestående av dedikerade utövare inom idrotten. Fokus i verksamheten är barn och ungdomar, gemenskap, ideellt engagemang och en framtid fylld av rörelse.

 

Vill du läsa mer om projektet och våra mål?

 

Jack Lundqvist - Projektledare Online!

Fullt ös medvetslös! Jag brukar identifiera mig själv som en hyperaktiv föreningsmänniska, sedan barnsben har jag varit aktiv i allt från scouter, 4H, kampsport och parkour. Jag älskar att röra på mig, när jag idrottar faller livet på plats och min plats i världen känns begriplig. 2013 var jag med och organiserade parkour i Sverige tillsammans med andra som ville se rörelseformen växa, där satt jag som ordförande för Parkour Sverige (PKTR) i tre år. På vägen har jag hittat massor av nya passioner inom rörelse, slackline är en av dem. Jag började 2014 då jag även organiserade Sweden Slackline Festival Kalmar. Mitt personliga mål med slackline är att ha kul, träffa likasinnade människor och sist men inte minst, bli bättre på att fokusera och koncentrera mig på uppgiften framför mig. 

Jonas Nilsson - Projektkoordinator Online!

Min bakrund är framför en spelskärm, men när jag närmade mig tjugoårs åldern så hände det något, jag hittade parkouren, och glädjen i att röra sig och träna. Jag var med och startade upp en parkour klubb i Kalmar och 4 år senare så kommer jag i kontakt med slackline och fastnar för det. Jag hittar även Acroyoga, Jonglering, Aerial Silk, Poi. Så idag tränar lite allt möjligt. Mitt mål inom slackline just nu är att klara av 100m longline.