Slackline nära dig?

 

Här publicerar vi löpande nya föreningar eller grupper som organiserar Slackline inklusive kontaktuppgifter.

Tveka inte att ta kontakt med dessa och prova på Slackline du med!

 

Anmäl din förening/grupp Anmäl din förening/grupp    Hitta Slackline via karta Hitta Slackline via karta

 

Stockholm

 

I stockholm så organiseras det flesta slacklineträffar via facebookgruppen Stockholm Slackline. Oftast brukar de träffas på onsdagar i Humlegården där de går mest longlines, Men det finns även de som kör tricklines. De flesta linorna som finns i stan är privatägda men de låter alla slacka på varandras gear när de sitter uppe. I stan finns det även halv-permanent midline och waterlines (105m och 280m) som gruppen försöker ha uppe större delen av sommaren, men plockar ner den ibland för att granska all utrustning.

 

Helsingborg

 

I Helsingborg så organiseras de flesta träffarna för slackline via Facebookgruppen Slackline Helsingborg. Det finns tre ställen i stan som slackers ofta träffas vid, Slottshagen, Öresundsparken och Olympiaskolan. I slottshagen har man monterat upp slackline stolpar för riggning av till linor av olika längd (9, 12 och 16m). Men det finns även bra träd som går att rigga i.

 

Kalmar

 

I Kalmar finns det en förening som bedriver slackline verksamhet, de träffas varje Onsdag för att slacka. Under sommarhalvåret så träffas de antingen i Rävspelet eller på Skälby. Under vinterhalvåret går det att spänna upp linor i en inomhushall, Spelefanten. Bästa sätt att komma i kontakt med andra slackliners är via deras hemsida eller facebookgrupp.

 

   

Katrineholm

 

2014 startade ett gäng ifrån byn upp ‘Katrineholms Slacklineförening’. Under sommarhalvåret träffas de en-två gånger i veckan. Föreningens fokus ligger mest i tricklines men de har även en 70meters longline. Vill man vara med när de träffas så är det lättast om man hör av sig till Karl Törnered på nummer 0735803442 eller Hampus Mårtensson på 0735020991. Stadsparken, Djulö och Södra skolan är ställen som de ofta träffas på. Föreningen har en god relation med kommunen och har varit med på ett par event bland annat på kommunens nationaldagsevenemang.

 

Göteborg

 

I Göteborg finns det ett community som träffas ibland. Bästa sätt att komma i kontakt med dem är via deras Facebookgrupp. Strax utanför stan finns Utby, där det finns flera möjligheter för highlines, perfekt för nya highliners.

 

Malmö

 

I Malmö så skriver folk oftast på i Malmös Facebookgrupp om de vill slacka med andra. Det finns bra parker att slacka i.